Economisire caldura si apa

Sfaturi Techem pentru un consum redus:

Aerisire corecta

Creati un plan: inchideti caloriferele inainte de a deschide ferestrele. Cateva minute sunt suficiente pentru ca aerul proaspat sa intre apartament fara a risipi caldura pretioasa din camere.

Reglarea individuala a temperaturii camerelor

Economisiti bani foarte usor in timp ce dormiti. Reduceti temperatura caloriferului inainte sa mergeti la culcare sau sa iesiti din casa. Important: nu lasati camerele sa se raceasca complet – energia pentru reincalzire costa.

Lasati caloriferele neacoperite

Asigurati-va ca in fata caloriferelor nu exista draperii groase sau mobila, altfel peretele exterior va beneficia de caldura in locul camerei. Apropo: chiar daca sunteti tentat sa va uscati hainele pe calorifer, sa stiti ca nu face decat sa va mareasca factura de caldura.

Ferestrele: testul lumanarii

V-ati verificat vreodata ferestrele de scurgeri de aer? Etanseizati gaurile si imbinarile ferestrelor pana cand o lumanare aprinsa nu mai palpaie. Inchideti-va jaluzele si draperiile pe timpul noptii, economiseste ceva bani.

Inchideti usile

Preveniti trecerea de aer cald si umed din camerele incalzite catre cele mai putin incalzite. Tineti usile inchise. Preveniti astfel si dezvoltarea mucegaiului.

Umiditatea aerului: procentul corect este decisiv

Aerul umed este perceput ca fiind mai cald si reduce agitarea prafului neplacut. In timp ce plantele si umidificatorul de aer il fac mai confortabil, vaporii din baie si bucatarie trebuie indepartati din camera foarte repede.

Apa: consum mai mic inseamna mai multa apa

Mai putina apa, in special apa calda, protejeaza portofelul. Apa calda scumpa poate fi redusa cu ajutorul accesoriilor de economisire a apei, aparatura casnica, robineti inchisi complet si dusuri in locul cazilor de baie. Verificati garniturile periodic.

Curatati si aerisiti caloriferele in mod regulat

pentru a va asigura ca energia este folosita eficient si economic datorita apei care circula prin ele. Daca caloriferele dumneavoastra susura: lasati aerul sa iasa (aerisiti caloriferul).