adapterm - sistemul de economisire a caldurii Techem

Ce este adapterm?

adapterm este sistemul de economisire a energiei de cea mai bună valoare de la Techem. Indiferent dacă încălzesti folosind combustibil, gaze sau termoficare – adapterm adaptează consumul in mod constant la necesităţile curente de căldură ale locatarilor. Rezultatul: temperatura agentului termic este micşorată la un nivel optim iar energia este economisita in medie cu 10%.

Beneficiile pentru proprietari:

 • Proprietatea este mult mai valoroasa
 • Costurile de incalzire sunt mentinute sub control
 • Locatarii sunt mai satisfăcuţi iar costurile de operare mai mici

adapterm oferă avantaje adiţionale pentru locuinţe:

 • Camerele se incalzesc în mod obişnuit
 • Nu este nevoie de alte dispozitive sau interventii
 • Locatarii se bucura în continuare de confortul total
 • Costurile de operare şi cu utilităţile se reduc deoarece sistemul economiseşte energie in mod activ

Cum functioneaza?

 1. Repartitoarele cu unde radio transmit datele de consum si temperatura masurata a radiatoarelor la colectorul de date.
 2. Senzorul de temperatura a agentului termic transmite prin unde radio temperatura agentului termic la colectorul de date.
 3. Bazandu-se pe temperaturile radiatoarelor si temperatura agentului termic, colectorul de date determina starea alimentarii cladirii pe circuitul de incalzire. Aici, doar temperatura introdusa de radiatoare este decisiva. Radiatoarele cu robinetele inchise duc la o reducere a temperaturii agentului termic. In cazul supra-alimentarii, Colectorul de date calculeaza valoarea corectata de temperatura redusa a agentului termic (maxim 6 Kelvin). In acelasi timp se asigura ca toate radiatoarele din cladire sunt alimentate suficient cu caldura. Aceasta inseamna ca toti locatarii – in fiecare moment – au asigurata temperatura dorita in camera. Intrucat adapterm actioneaza numai cand cladirea este supra-alimentata, doar o reducere a temperaturii agentului termic poate aparea si niciodata o crestere a acesteia. 
 4. Colectorul de date transmite valoarea corectata pentru reducerea temperaturii agentului termic catre modulul adapterm.
 5. Modulul adapterm comanda controller-ului sistemului de incalzire sa reduca temperatura agentului termic pas cu pas pana cand supraalimentarea este oprita sau reducerea maxima de 6 Kelvin este atinsa.
 6. Centrul de control adapterm colecteaza atat valorile de consum de la colectoarele de date cat si temperatura exterioara cladirii si date privind reducerile aplicate si starea sistemului de incalzire. Techem monitorizeaza sistemul adapterm de la distanta, bazandu-se pe aceste informatii.
 7. Lunar sunt generate rapoarte bazate pe informatiile colectate de centrul de calcul. Aceste rapoarte furnizeaza clientilor nostri informatii atat despre economiile realizate cat si despre reducerea temperaturii agentului termic.

Vrei mai multe informatii?

Contacteaza-ne...