Sfaturi economisire caldura si apa Techem

1. Aerisiti camera intre 5 si maxim 10 minute prin deschiderea larga a ferestrelor. Caldura retinuta de mobila si de pereti ajuta la reincalzirea camerei.

2. Cand nu folositi o camera reduceti consumul. Scaderea temperaturii cu 1°C echivaleaza cu reducerea de cca 6% a consumului de caldura.

3. Nu puneti lucrurile ude sa se usuce pe calorifer. Aceasta determina o reducere a temperaturii camerei si in consecinta un consum mai mare pentru a o incalzi.

4. Asigurati-va ca ferestrele sunt inchise ermetic pentru a nu "risipi caldura pe geam". O lumanre aprinsa in dreptul geamului nu trebuie sa palpaie.

5. Reglarea robinetului la o temperatura mai scazuta pe timpul noptii sau al zilei, cand nu este nimeni acasa, poate fi o idee buna pentru economisirea caldurii.

6. Pastrati usile inchise. Astfel aerul cald si umed din camerele incalzite nu va trece catre camerele mai putin incalzite. Astfel preintampinati si dezvoltarea mucegaiului.

7. Nu uitati robinetele deschise. Printr-un robinet care picura se pot pierde mai mult de 10 litri de apa pe zi, ceea ce inseamna foarte multi bani irositi.

8. Aerisiti caloriferele in mod regulat. Ajuta la eficientizarea consumului de energie. O data pe saptamana poate fi suficient pentru o folosire corecta a radiatorului.